Ving Tsun önvédelem
Kung-Fu Gyerekeknek
8 éves kortól

Több, mint egy egyszerű önvédelmi sport

Az edzéseinkről Fotóalbum
Ving Tsun Kungfu szervezet címere

A Ving Tsun hozzájárul a gyerekek fizikai és szellemi fejlődéséhez

A Ving Tsun a gyermekek számára is könnyen megtanulható és szórakoztató sportolási lehetőséget biztosít. Tökéletes kiegészítő program a gyermeked fizikai és szellemi fejlődéséhez akár már 8 éves kortól. Diákjaink miközben elsajátítják a leghatékonyabb önvédelmi képességeket, bizonyítottan javulni fog a sport és az iskolai teljesítményük.
A Ving Tsun edzéseinken megszerzett tudás erősíteni fogja az önbizalmát, kitartóbb lesz és céltudatosabb. Felvértezi a gyermekedet a sikeres élethez szükséges eszközökkel. Megmutatjuk nekik, hogyan kezeljék az erőszakot és a dühöt, megtanítjuk őket a békés konfliktuskezelésre, a bizalomra, az egymás iránti tiszteletre. Felkészítjük őket arra is, hogy jól átgondolt magabiztossággal álljanak ki önmagukért és a céljaikért.

A konfliktushelyzetek többlépcsős megközelítése

Nem gladiátorokat és legyőzhetetlen harcosokat képzünk ...

A gyermekeket olyan eszközökkel kell felvértezni, amelyek segítségével sikeresen tudnak boldogulni minden élethelyzetben, becsületesen és jó emberként. Nálunk mindezt egy biztonságos környezetben érik el, jó példát mutató edzőtársak között, jól szórakozva, a rendszeres testmozgás további előnyei mellett. A gyermek számára a Ving Tsun sokkal több, mint egy egyszerű önvédelmi sport.
Nem gladiátorokat és legyőzhetetlen harcosokat képzünk, hanem az életre készítjük fel őket.

Gyakorlataink közben -miután a gyerekek megtanulták a tökéletes helyzetfelismerést-, felkészítjük őket: hogyan kell elkerülni, megakadályozni, - megfelelően viselkedni és reagálni - a különböző vitás helyzetekben és veszélyes szituációkban. Az összes reakciónak, így a hanghordozásnak, az arckifejezéseknek és testbeszédnek is mind-mind kulcsfontosságú szerepe van egy konfliktushelyzetben. Célunk az, hogy a gyerekek megtanuljanak kiállni magukért anélkül, hogy erőszakhoz folyamodnának. Fontos, hogy a gyermekek tisztában legyenek az ilyen kényes helyzetben rendelkezésükre álló alternatív erőforrásokkal és eszközökkel. Fontos, hogy a birtokukban legyen a megfelelő udvarias, igényes és méltóságteljes konfliktuskezelő módszer, amit latba vethetnek az esetleges összecsapás elkerülése érdekében. Ha ezek az megoldásokkal is elkerülhetetlen a támadás, a gyerekeket megtanulják, milyen lépéseket kell tenniük a biztonságos, egyszerű és hatékony önvédelem érdekében ...

A konfliktushelyzetek többlépcsős megközelítése

"A legnagyobb győzelmet abban a csatában aratod, amelyik el sem kezdődött"

Gyermekek sportolás közben a Kőbányai Ving Tsun Önvédelmi edzésen

Nagyon fontos, hogy a gyermekek elsajátítsák a hatékony önvédelmük módszereit, de először azt kell megtanulniuk, hogyan lehet felmérni a potenciálisan veszélyes embereket, helyzeteket, és hogyan lehet őket elkerülni.

A társadalmi beilleszkedés javítása

A gyerekek felkészítése

A Ving Tsun nem csak egy egyszerű szabadidős tevékenység, hanem jótékony hatást gyakorol az életmódra is. Rendszerünk egy olyan életmódról szól, amely fejleszti a gyermekeket közösségi hozzáállását, felelősségtudatát az iskolában és azon kívül is. A gyakorlataink közben vitafórumokat is beiktatunk, ahol a gyermekek szembesülnek a problémákkal, és más nézőpontból is rálátást nyernek néhány, de nagyon fontos alapfogalomra. Az alábbiakban kiemelünk párat:

 • Aranyszabály - a konfliktushelyzeteket békésen, okosan kezelni
 • Udvariasság - az alapvető de méltóságteljes tiszteletadás embertársaink számára
 • Fejlődés - a tanulási készség és az állóképesség javítása
 • Őszinteség - egyenesség, felelősség "az amit mondasz az jellemez téged"
 • Tisztesség - szülők iránti tisztelet, kötelezettségek teljesítése és a szabályok követése
 • Bátorság - ami nem a félelem hiánya
 • Felelősségtudat - a "szabadság és a büszkeség" ne vezessenek meggondolatlan cselekedetekhez és indokolatlan magabiztossághoz
 • Kitartás - soha ne adja fel könnyen azt amit elkezdett

Ezek alkotják a filozófiánk központi elemeit és meghatározzák az értékrendünket.

Ving Tsun Önvédelmi edzés

Ahol kiereszthetik a gőzt

Abban hiszünk, hogy az önfejlesztés, az önismeret és a felelősségtudat kialakulása alapvető fontosságú ahhoz, hogy gyermekeink egészséges, produktív életet élhessenek. Szerepjátékokkal, a hétköznapokban is előforduló élethelyzetek gyakorlása közben, megtanítjuk őket a mindennapos felgyülemlett feszültség és a stressz levezetésére is.

Kiss László vezetőedző okatást tart gyerekeknek a Ving Tsun harcművészet legendás alakjairól

Kiss László vezetőedző mesél a gyerekeknek a Ving Tsun harcművészet legendás alakjairól

 • Fiú a Ving Tsun oktatáson
 • Fiú a Ving Tsun Önvédelmi képzésen
 • Fiatalok Kung-Fu gyakorlása közben

Kérdésed van? Keress meg minket

Kiss László Önvédelmi edző

Minden érdeklődést szívesen fogadunk:
Kiss László - Ving Tsun instruktor, önvédelmi oktató
Telefon: +36 70 327 9936
Darnyik Nóra - koordinátor
Telefon: +36 70 546 8612
Email: onvedelmiedzes@gmail.com
További elérhetőségeink

A gyerekek aktív és szórakoztató környezetben tevékenykednek

A mai gyerekek egyre inkább inaktívabbá válnak, amire a legjobb gyógymód rendszeres sporttevékenység, ami biztosítja a szükséges testmozgást. Az edzéseink jó hatással lesznek a gyermekekre, fokozatosan megtapasztalják a saját önfegyelmük és munkájuk által elért eredményeket. A Ving Tsun kiváló és szórakoztató módja annak, hogy a gyermekek harcművészetet gyakoroljanak, és mi mindehhez biztonságos környezetet biztosítunk számukra.

Önbizalommal, tisztelettel

Egy magabiztos gyermek képes ellenállni az agressziónak, elnyomásnak a mindennapi életben, például az iskolai közösségben, tanáraikkal és a barátaikkal szemben is. Nem fog meghunyászkodni, ki fog állni magáért, de mindezt tisztelettudóan és méltóságteljesen fogja megtenni. A gyerekek megtanulják, hogyan kell megfelelően együttműködni a társaikkal és oktatóikkal, és megtanulják a megfelelő viselkedés alapvető szabályait.

Fejleszti az összpontosítási készséget

A koncentráció egy olyan készség, amit lehet edzeni, fejleszteni. A gyerekek, akik beiratkoznak a Ving Tsun Önvédelmi programra, lehetőségük nyílik arra, hogy rendszeresen gyakorolják az összpontosítást. Ez pozitív hatással lesz egész életükre, (különösen házi feladat esetén)! A Ving Tsun program előkészíti a sikeres élet felé vezető utat a gyermekek számára. Olyan készségeket fejlesztünk, amelyek majd a hasznukra válnak. Meg fogják tanulni a célok kitűzését és azt, hogy mi mindenre van szükség azok eléréséhez.

Javítja az általános testi-lelki egyensúlyt

Célunk, hogy a gyermekeknek egy jól átgondolt testedzést is biztosítsunk. Párhuzamosan fejlesztjük a gyermek izomerejét, rugalmasságát, egyensúlyát és mozgáskoordinációs képességét. A gyermekek szív- és érrendszeri egészsége is javulni fog, ami pozitív hatással lesz az alvási szokásaikra, energiaszintükre és a mindennapi teherbíró képességükre!

Vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook oldalunkon

ahol mindig frissen értesülhetsz az aktuális eseményeinkről.